Hoe regel ik een digitale machtiging in Studielink?

Om betaalgegevens voor de digitale machtiging in te vullen, selecteer je de optie <Voer je betaalgegevens in> onder <Mijn To Do lijst>. Je wordt eerst gevraagd naar ‘Vestigingsland bank’. Dit betekent dat je bij deze instelling met een bankrekening uit het SEPA-gebied (de meeste Europese landen) kunt betalen via digitale machtiging. Je herkent SEPA-rekeningen aan het IBAN-nummer.

  1. Vul ‘Vestigingsland bank’ in.
  2. Als je bankrekening uit een SEPA-land afkomstig is kun je nu betaalwijze ‘Digitale machtiging’ aanvinken.
  3. Vul hierna je gegevens in over de rekeninghouder (Let op! Als de rekeninghouder niet beschikt over een Burgerservicenummer in Nederland, dan kun je alleen zelf via de digitale machtiging betalen).
  4. Bevestig de betaalgegevens. Soms moet je hiervoor eerst een bericht krijgen met daarin de hoogte van je collegegeld. Let op: alleen het invullen van de digitale machtiging is niet voldoende om je betaling af te ronden.

Als je persoonsgegevens nog niet geverifieerd zijn door de Universiteit Leiden, kan je je machtiging nog niet bevestigen. Dit kan je nalezen in je to-do-list. Dit komt voornamelijk voor als je nog niet in Nederland geregistreerd bent als persoon.

De betaalgegevens worden verstuurd naar de Universiteit Leiden en daar in behandeling genomen. Let op: Er zitten vaak een aantal dagen tussen het invoeren van je betaalgegevens en de uiteindelijke bevestiging van de digitale machtiging.